Tuesday, April 6, 2010

wheely.

kadangkadang, hidup ni boleh jadi macam kita up basikal karim. bila terlalu over, boleh terjatuh ke belakang. bahaya. kalau patah leher, terus mati. kan? tapi kalau kita terer mana sekalipun, tak jatuh ke belakang, tak selamanya kita akan selalu berada dalam keadaan 'up' tu. kan? bila dah tak mampu kawal, kita akan TERjatuhkan semula tayar basikal tu, cecah tanah. bernasib baik kalau boleh terus berkayuh macam biasa. andai kata termasuk lubang dekat jalan, kalau tak pun tayar basikal senget sikit masa landing, boleh terus jatuh. berdarah. sakit. dan bila dah jatuh, jangan harapkan sangat ada orang akan tolong bangunkan. cuba lah untuk bangun sendiri. bangun cepatcepat. jangan sampai mati tengah jalan.

1 comment:

|arieza| said...

actually luka itu yg kita akn sentiasa ingat :) klu tak luka, tak adventure kan?..