Monday, April 12, 2010

unknown.

kesatkesat air mata.
tenung rumput depan kaki.

"kau kenapa?"

dongak kepala.
cahaya matahari halang untuk aku tahu siapa.
kerutkerut dahi. masih tak nampak dia.

"jom ikut aku"

tangan kasar aku sambut walaupun rasa canggung.
bangun tepuktepuk punggung.
samasama berjalan rentas bukit menggunung.

"kau siapa?"

soalan terbiar sepi.
kau tak pernah toleh lagi.
tapi tangan aku tetap kau genggam rapi.

(✿◠‿◠)

10 comments:

PenSeL 2B said...

itu dia sajak jiwang dr amal...
kahkahkah

ashraf sahdan said...

weh amal kasi sajak depressed sepam. ini request ni.

|arieza| said...

auw.... suwit.. :) hrp2 putera impian dtg begitu :) yg stranger tapi mulia, yg tak kenal tapi mencinta & menerima seadanya :)

amaL said...

pyol
aku jumpa kau aku terajang sampai leper. ini serius. wahahaha!

maeL
nanti i buat kan untuk u ya sayang!
wahahaha

arieza
ada sumthing nak cakap. tapi nak g makan jap. tunggu tau!

Miss ... said...

best la tu ada gak tgn tuk ko pegang hehe

amaL said...

miss
even kita tak kenal pun dia siapa.
kan?
;p

PenSeL 2B said...

ntah2 tangan azman adnan...
ntah2 la...
ak agak je..

amaL said...

pyol
ntah sapa2 azman adnan tu.
tampar kang kau ni.

-C.Gad!s- said...

hehe.....


yang penting..

tangan tuh bole buat kau rase warm kan?aku suke sajak2 kau...mudah ringkas..

tapi menusuk ke kalbu..(jadah aku merepek nih)


haahahaha...

sayang kau...macam selalu!

amaL said...

tapi kan ceb, aku tak suka kau. wahahaha


*sila jgn cancel nak belanja aku ironman 2*